Jdi na obsah Jdi na menu

Silničáři zahájili sezónu

8. 5. 2017

Sezóna silničních závodů byla zahájena prvním závodem Slezského závodu (SPAC), který se konal v sobotu 29. dubna 2017 v Karlovicích. Na klasikářské trase s délkou 70 km, která byla lemována zbytky sněhu, se museli cyklisté popasovat s náročným profilem trasy, kočičími hlavami při průjezdu Karlovou Studánkou i nepříjemnou nehodou. Filip Pěgřím se umístil na krásném 5. místě a Lukáš Byrtus byl devátý. Další naši závodníci se v rámci svých kategorií umístili takto: David Bulawa 15. a Petr Veselý 7.

V pondělí 1. května následoval 2. závod seriálu SPAC. Na okruhu s nenáročným profilem se Lukáš Byrtus umístil ve své kategorii na 28. místě, Jan Niemczyk na 6. místě, Petr Veselý na 21. místě a Zdeněk Mrakvia na 27. místě. 

Foto ze závodu v Bohumíně si můžete prohlédnou tady 

 

Třetí závod SPAC-u, se uskutečnil v neděli 7. května a zavedl naše cyklisty do okolí Bílovce. S těžkým 27 km dlouhým okruhem s převýšením 550 m, kde v kat. A,B se jely 4 okruhy, se nejlépe z našich vypořádal Lukáš Byrtus, který skončil na 10. místě. Jan Niemczyk (3 okruhy) skončil 15. a v kategorii E (2 okruhy) se Zdeněk Mrakvia umístil na 15. místě a Petr Veselý byl 18.-tý.

Foto z Bílovce: odkaz